What Makes Me A Bitch
The Thoughts (?) Of A Very Very Blonde Blogger

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Charice: Charice


      Το Youtube έχει γίνει πλέον μηχανή αναπαραγωγής αστέρων του τραγουδιού κι όχι μόνο. Μερικούς τους προσέχουν stars όπως πρόσεξε ο ξενέρωτος ο Justin Timberlake την Esmee Denters και της έκανε ένα album εντελώς αδιάφορο ή γίνονται superstars κι ας είναι ανήλικα όπως ο Justin Bieber. Έτσι η 17χρονη Φιλλιπινέζα Charise Pempengco ( Παναγιά μου, τι επίθετο είναι αυτό! Άντε να προφέρεις τον σιδηρόδρομο αυτό) έγινε διάσημη με αυτόν τον τρόπο Στην αρχή έκανε μια προσπάθεια με δισκογραφική εταιρεία μα την επιτυχία την γνώρισε μέσω του Youtube. Κυκλοφόρησε δυο albums στην πατρίδα της, ένα το 2008 κι ένα το 2009 ενώ έβγαλε το 2008 το παρθενικό της single στην Αμερική με τίτλο Note To God, cover του ομώνυμου τραγουδιού της αγαπημένης μου και συνονόματης Jojo που έφτασε στο #44 του Billboard. Αυτό της άνοιξε τον δρόμο για τις ΗΠΑ.
       Παρένθεση: Αυτό το All I Want Is Everything θα βγει ποτέ; Κλείνει η παρένθεση.
     Τέλος πάντων, πίσω στην Charice, ήρθε η ώρα να ανακρίνουμε το album. Ο κύριος στόχος είναι να αναδειχθεί η φωνή της μέσω της κλασσικής, πολλές φορές επιτυχημένης συνταγής της μπαλάντας. Αυτο ή καλό θα είναι ή κακό.Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι βαρετό, δηλαδή κακό. Δεν είναι ότι είναι καμιά παράφωνη, το κάθε άλλο μα το ότι παραείναι γεμισμένο με αγάπες και λουλούδια. 
  Αρχίζει με το Pyramid, ένα συμπαθέστατο ντουέτο με το νεοφερμένο της rnb, Iyaz. Είναι καλό μα το πρόβλημα βρίσκεται παρακάτω.Το Reset μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον, αλλά από εκεί και πέρα το μοτίβο επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά - μπαλάντα, πιάνο,νότες όλες των ειδών, καψούρα, υποσχέσεις αγάπης κλπ κλπ. Ή χωρισμένη και ερωτευμένη (Reset, Nobody's Singin' To Me, Thank You) θα είναι ή καρακαψούρα (In Love So Deep,The Truth Is, All That I Need To Survive) , τι πρωτόυπο για ένα album σαν κι αυτό. Στο τέλος, όμως, τοποθετήται  το Note To God ως απόδειξη πως είναι μια σωστή Χριστιανοπούλα και δεν κοιτάει μόνο τα γκομενικά της.
       Κάποια στιγμή αυτό δεν αντέχεται επειδή το πολύ Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Θεός που λέει κι ο λαός. Δεν μπορώ να πω πως δεν μου αρέσουν οι μπαλάντες μα όχι τόσες πολλές μαζεμένες.
        Συνεπώς λοιπόν, το ντεμπούτο της Charice δεν είναι και για χοντρό θάψιμο, αλίμονο, μα το λέω και το ξαναλέω, είναι βαρετό! Πρέπει να είσαι εντελώς τρελός fan της μπαλάντας για να πωρωθείς με αυτό. Άντε κι είναι το πρώτο της κι είναι και μικρούλα (είναι δυο χρόνια μεγαλύτερη μου βέβαια )...
                                          3/10
                                     01 Pyramid
                                                      02 Reset
                                                      03 In This Song
                                                      04 Nobody’s Singin’ To Me
                                                     05 Thank You
                                                     06 I Love You
                                                     07 In Love So Deep
                                                     08 All That I Need To Survive
                                                     09 Nothing
                                                    10 The Truth Is
                                                    11 Did It For You
                                                    12 Note To God  

8 σχόλια:

Jagon είπε...

Τι έκανες με το blog???Γιατί δν βλέπω τίποτα???
Change it back!!!

JoJo <3!!Μπορώ να πω ότι μετά την Aguilera, η JoJo είναι από τις μεγαλύτερες αγάπες μου...Το All I Want Is Everything από πότε το περιμένουμε??Ευτυχώς leakαραν ένας σωρός από demos της και έχουμε κάτι να περνάει ο καιρός (Numbers+Fearless+Underneath+Riot= FIREEEE!!!!)...

Απο Charice, μόνο το In This Song κ τ Pyramid με τράβηξαν...

Αυτά!

the writer είπε...

Πρέπει να το φτιάξω. Μα δεν σου αρέσει τι header με τον Αρκά;

Jagon είπε...

Βρε το header καλό είναι, αυτό το μωβ/ροζ (έχω δυσχρωματοψία!) δν αντέχεται!!!

nick είπε...

Εμένα μου άρεσαν όλα.Μιας και ότι έχει την φωνή της Charice είναι respect.Επίσης όσοι ενδιαφέρονται ας ακούσουν το My Heart Will Go On που είπε στην Oprah και θα δουν γιατί είναι η καλύτερη τραγουδίστρια στον κόσμο αυτή την στιγμή στο είδος της.Και η λέξη παράφωνη με την Charice δεν πάνε στην ίδια πρόταση.Πραγματικά το 3/10 δεν είναι καθόλου αντικειμενικό λες και έχει γράψει το review heavy μεταλλάς.

the writer είπε...

Τι να σου πω ρε nick, ο καθένας όπως τα βλέπει τα πράγματα. Όταν πρωτάκουσα το Pyramid σε πληροφορώ ότι το είχα στο repeat πολλές φορές. Δεν είναι ότι έχω κάτι μαζί της, απλά μου φάνηκε βαρετό το album. Φυσικά η κοπέλα έχει ΦΩΝΑΡΑ για την ηλικία της. Μην το παίρνεις προσωπικά.

nick είπε...

Ne de to pairnw prosopika ti eimai kana internetiko zwadi xaxaxa.Simfono oti to album den palevete gia to talento tis kopelias.Alla ti na kanoume ithele na anadixti kai me kommatia se stiil I Will Always Love You tha epiane pato.Ego rock akouw pio poli apla otan blepo kales fones logo enasxolisis me to tragoudi
ksefebgo apo eidi kai paparies.Xairome pou exeis antikimeniki apopsi.Giati ne den einai kanena trelo album.Alla den nomizo 3/10 mporouses na tou doseis ena 6 ante 7 me to zori alla tria dixnei oti i kopela den kseri na tragoudaei i oti den iparxoun oute gia digma kala kommatia.

Neverlandean είπε...

Ούτε καν θέλω να την προσπαθήσω αυτήν, κι αφού μου λες για μπαλαντοπλημμύρα άστο καλύτερα!

"η 17χρονη Φιλλιπινέζα" ΛΟΛ γέλασα πολύ με αυτό, είμαι ρατσιστής;

the writer είπε...

Nick, ναι, έχει ταλέντο μα το λέω και το ξαναλέω, το album είναι ένα struggle για να γίνει Celine ή Whitney. Γι' αυτό της έβαλα τόσο χαμηλό βαθμό. Sorry, μα δεν την περνά την βάση.
Neverlandean, δεν είσαι ρατσιστής, αυτή είναι Φιλλιπινέζα:p