What Makes Me A Bitch
The Thoughts (?) Of A Very Very Blonde Blogger

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Linda Sundblad: Manifest

   Το έχω πάρει πλέον απόφαση. Για καλή commercal pop δεν μπορώ να ψάξω πλέον στην Αγγλία ή στην Αμερική, επειδή στην μια γιατί βγαίνει πλέον περισσότερη indie και στην άλλη γιατί βγαίνουν βλακείες.Μου φαίνεται ότι θα στραφώ στην Σουηδία και στην πάντα ελπιδοφόρα Αυστραλία. Δεν είναι πως δεν μου αρέσει η indie ή η alternative, αλλά όπως και να το κάνουμε θέλω και λίγη dance pop.
  Στο θέμα μας τώρα, την Linda Sunbland την ανακάλυψα από τον Mike του Pop Trash Addicts ο οποίος έκανε review στο Manifest.Επειδή είμαι fan της Swedish Pop, το κατέβασα. H Linda δεν έχει και τις φοβερές περιπέτειες που αξίζει να τους αφιερώσω αιώνες γράφοντας. Ανήκε στο group Lambretta όμως κάποια στιγμή θέλησε να μαζέψει τα μπογαλάκια της και να πάει σόλο.
       Το εισαγωγικό Choice είναι ένα mid-tempo με rnb επιρροή. Rnb επιρροή συναντάμε και παρακάτω στο Damage. Αυτή η επιρροή όμως δεν δουλεύει τόσο καλά. Στο νούμερο 2 συναντάμε το Make Out.παραγωγής Max Martin. Το συγκεκριμένο είναι μια catchy διασταύρωση των I Do Not Hook Up και  My Life Would Suck Without You της Kelly Clarkson που φαίνεται πως ο Martin το κράτησε από το All I Ever Wanted, αλλά απέχει πολύ από το να μοιάζει με mash up ή κλώνο του ενός ή του άλλου. Μετά έχουμε το δεύτερο single, το club banger Let's Dance που μπήκε στο top 10 της Σουηδίας σε αντίθετο με το εξίσου καλό All My Girls που αρκέστηκε στο top 50. Κρυόκωλοι Σουηδοί ακροατές, δεν έχετε ιδέα από καλή dance pop, ναι, εσείς που συμπεριλάβατε στο top ten σας το I Know You Want Me. Να μας φύγει το ΔΝΤ και να έρθει σε εσάς να σας γδύσει! Αν του έφτιαχναν βέβαια ένα σωστό video με χορευτικά που δεν θύμηζουν Youtube παρωδίες του Single Ladies θα ήταν ακόμα καλύτερα....
    Πιο pop και λιγότερο dance είναι τα It's Alright, Feel So Good και Suicide Girl με το τρίτο να είναι το καλύτερο με τεράστια διαφορά επειδή τα άλλα δυο, να, απλώς ούτε το catchiness του έχουν, ούτε τον αστείο στίχο που παραπέμπει στην παρακμή της Britney Spears ή καλύτερα στην περίπτωση της αυτοαποκαλούμενης Απόλυτης Ελληνίδας Σταρ,  της Τζούλιας που είναι αποδεδειγμένο ότι παίρνει μαστούρα "took too many pills and dialled 911 and now I'm playing cute in an ambulance!" .Στο Serotonin έχουμε αναφορές στην bubblegum pop των '90s. Κανονικά θα το μισούσα, αλλά την ομολογώ την αμαρτία μου, μου αρέσει! Τέλος, από dance tracks μας έμεινε το Pick Up The Pieces. Είναι αρκετά cool μα όχι για single.Κατά τ' άλλα έχει αρκετά συμπαθητικούς στίχους.Τώρα μας έμειναν οι μπαλάντες Perfect Nobody, η οποία προορίζεται για τρίτο single κι αν flopάρει δεν θα αναρωτηθώ καθόλου το γιατί και History σε παραγωγή των Kleepup. Well, ballads are not her thing. 
                                       Conclusion:
   Η Linda θα  μπορούσε να προωθηθεί κι εκτός Σουηδίας αν δεν ήταν η δισκογραφική της και φυσικά αν δεν βγάλει μπαλάντες για singles. Σε καιρούς που η εμπορική pop έχει καταληφθεί από την κάθε Gaga και την κάθε Kesha με συνένοχο την άχρηστη εφεύρεση του autotune, καλό είναι να στραφούμε σε νέα ονόματα πριν αρχίσουμε να βλέπουμε στα όνειρα μας φλεγόμενα σουτιέν και φορέματα με φούσκες και να τραγουδάμε "don't be a little bitch with your chit chat, just show me where's your dick at".Σας προτείνω να αρχίσουμε από την κοπελιά αυτή.
                                                                  8/10
                                            01. Choice
                                           02. Making Out
                                           03. Let's Dance
                                           04. It's Alright
                                           05. Perfect Nobody
                                           06. To All My Girls
                                           07. Serotonin
                                          08. Suicide Girl
                                          09. Pick Up the Pieces
                                          10. Damage
                                           11. History (feat. Kleerup)
                                            2. Feel So Good (Bonus Track)
 

1 σχόλιο:

the writer είπε...

Manifest:
Hotfile
http://www.filestube.com/1439505e7e05429503ea/go.html
Rapidshare
http://rapidshare.com/files/370442916/Linda_Sundblad-Manifest-2010.rar
Megaupload
http://www.filestube.com/4c785bacc9a498fd03ea/go.html