What Makes Me A Bitch
The Thoughts (?) Of A Very Very Blonde Blogger

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Christina Aguilera: Bionic



   Με την Κριστίνα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μου αρέσει η φωνή της πολύ και την θεωρώ όμορφη γυναίκα. Είναι Ok για εμένα ή μάλλον ήταν ώσπου έβγαλε το Not Myself Tonight.Τότε αρχίσαμε να τα χαλάμε...
   Αφού το διέδωσε σε όλο τον πλανήτη πως θα κάνει κάτι εντελώς μα εντελώς διαφορετικό και φουτουριστικό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και πως αισθανόταν sexy κτλ κτλ μετά την γέννηση του παιδιού της, αλλά δεν ακούγαμε ούτε νότα. Όχι πως όταν ακούσαμε ικανοποιηθήκαμε....
   Ας πάμε στο album. Το εισαγωγικό title track φαίνεται συμπαθητικούλι, αλλά για λίγες ακροάσεις. Έτσι κι αλλιώς είναι intro. Για πόσο μπορείς ν' ακούσεις ένα intro; Μετά ακολουθεί το πρώτο single, Not Myself Tonight για το οποίο η Xtina χρειάζεται ένα κάρο χαστούκια περισσότερο για το βίντεο γιατί το τραγούδι, όσο κουλό κι αν ακούγεται ή διαβάζεται ή ότι κι αν είναι αυτό, είναι καλύτερο από σχεδόν το μισό album! Μετά είναι το Woohoo, το δεύτερο single. Είναι, τουλάχιστον, ξεσηκωτικό κι έχει στοιχεία από το συμπαθέστατο είδος της dancehall, αν κι η φωνή της Nicki Minaj καταντά ενοχλητική σε κάποια σημεία.
   Στα επόμενα δυο κομμάτια έχουμε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια και πιο....εχμ...experimental, το Elastic Love και το Desnudate. Το πρώτο έχει καλό και διαφορετικό κουπλέ μα τα χαλάει στο ρεφρέν ενώ το δεύτερο είναι πιθανόν το χειρότερο του album αυτού. Με στίχους που απευθύνονται σε άτομα χαμηλού επιπέδου ("Desnudate/Get Naked/Desnudate/Get Naked") που ούτε οι Black Eyed Peas δεν έχουν τραγουδήσει με κάτι κουλά ισπανικά φωνητικά, νομίζω ότι δεν είναι κανένα ευφυές κομμάτι, όσο κι αν εκείνη που το επέλεξε να μπει στο album θα ήθελε να είναι. Fillers θα ήταν η καλύτερη λέξη για τα δυο αυτά κομμάτια. Κι άσε που το να μπει filler στον αριθμό 4 είναι έγκλημα!
 Έπειτα έρχεται ένα interlude, το Love and Glamour, το intro tου ηλεκτρονικού συμπαθητικού midtempo Glam κι έπειτα έρχεται το Prima Donna, dancy, αλλά forgetable για ν' ακουλουθήσει μια πιο "ευαίσθητη πλευρά" της Christina με το interlude My Heart (Πω, πω, μου σπάνε τα νεύρα τα interludes) κι αμέσως μετά ένας σωρός αδιάφορων mitdtempos κατάλληλα για έναν καλό ύπνο κι ας γράφονται στα credits άτομα όπως η Sia ή η Santogold. Η φωνή της μπορεί να γίνει βαρετή.
      Κάπως, όμως, το σώζουν οι μπαλάντες Lift Me Up και You Lost Me, οι οποίες τουλάχιστον βγάζουν συναίσθημα και δείχνουν οτι αυτή η γυναίκα δεν χρειάζεται πειραματισμούς και λοιπές κοτσάνες για να τραβήξει την προσοχή αφού έχει τέτοια φωνή.Τέλος, τα 3 τελευταία κομμάτια είναι uptempos της μιας ακρόασης. Έχουμε μια συνεργασία με την Peaches, το My Girls. Βλέποντας μόνο τον τίτλο περιμένουμε κάποιο club ready τραγούδι, αλλά ακούγοντας το δεν είναι δα και το υπέρτατο κωλοχτύπημα . Μετά είναι το I Hate Boys, το κλασσικό upbeat της Aguilera με λίγο πιο ηλεκτρονική ενορχήστρωση και τέλος το Vanity, το οποίο είναι απλά αδιάφορο.
  
    Συμπερασματικά, η Xtina έκανε ένα ωραιότατο album το οποίο το ακούς μια δυο - φορές κι έπειτα το παρατάς, πράγμα που μπορούν να κάνουν τα albums των Onirama. Θέλει μεγάλο ταλέντο γι' αυτό! Με το flop του Not Myself Tonight και την ακύρωση του tour της (καλά, δικαιολογίες ότι θέλει το κοινό της ν' ανακαλύψει καλύτερα τα καινούρια τραγούδια της) καθώς και του σχετικά πρόσφατου leak του album της, αν δεν κάνει μια σωστή επιλογή singles που τουλάχιστον ν' αρέσουν στο καταναλωτικό κοινό και πιο αυθεντικά βίντεο, την βλεπω στο ράφι με τα ληγμένα να κάνει παρέα στην Απόλυτη και να γράφουν βιβλίο με τίτλο "1000 και δυο τρόποι comeback για ξοφλημένους" .
                                                     5/10

                                                      1 . Bionic
                                                      2. Not Myself Tonight
                                                      3. Woohoo (Featuring Nicki Minaj)
                                                      4. Elastic Love
                                                      5. Desnudate
                                                      6. Love & Glamour (Intro)
                                                      7. Glam
                                                      8. Prima Donna
                                                     9. Morning Dessert (Intro)
                                                    10. Sex for Breakfast
                                                   11. Lift Me Up
                                                   12. My Heart (Intro)
                                                   13. All I Need
                                                   14. I Am
                                                   15. You Lost Me
                                                  16. I Hate Boys
                                                  17. My Girls (Featuring Peaches)
                                                  18. Vanity

19 σχόλια:

Jagon είπε...

No No NO!!!
This review is wrong in so many levels..:(

To Bionic είναι ένα ΥΠΕΡΤΑΤΟ album, που μόνο ένας θρύλος θα μπορούσε να βγάλει..Ναι, το παραδέχομαι, δεν ξεπερνά το Stripped για μένα, αλλά και πάλι, το λατρεύω...Desnudate+Elastic Love=fillers???Uuuh...Don't think so!!
Kάθε κομμάτι, είναι ένα διαμάντι της σύγχρονης μουσικής...Το μόνο τραγούδι που δεν μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το I Hate Boys...ΑΥΤΑ!!

the writer είπε...

Αχ, το ήξερα πως θ' αντιδράσεις έτσι!Σε παρακαλώ, τόση πόρωση σ' ένα σχόλιο δεν την αντέχω!Δεν έχεις δει τι βαθμό έχω βάλει στο Not Myself Tonight αλήθεια; Please, βρίσε με κι εκεί! Love you all haters!

musicbug είπε...

You are a true bitch and i like it
;-)
Ki egw akrivws ton idio vathmo evala sto album, me ti diafora oti to "Desnudate" mou aresei trela, to vriskw poly sexouliariko kai genikws exei kati! Krima krima pantws, giati exei fwnara kai mporei na kanei polla!

the writer είπε...

Το Desnudate το βρήκα βλακεία. Την Κριστίνα την έφαγε η επιτυχία. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ.

Jagon είπε...

Girl, I'm not a hater!!
Απλά ΔΕΝ συμφωνώ!!!
Βionic>>>>>>Life...

the writer είπε...

OK.Δικαίωμα σου.

Provato είπε...

χαρά στο κουράγιο σου.

μαθαίνω ότι θα βγάλει κ η Κολέτσα cd όπου να 'ναι.

περιμένω ενδελεχή κριτική ΚΑΙ εκεί, ναι;

ντον λετ μη ντάουν

the writer είπε...

Αμέ! Θα κάνω review και Βανδή και Stavento! Δεν θ' αφήσω trash για trash ελληνικό άλμπουμ!

Jagon είπε...

Kάτσε να δεις τι έχω να κάνω στον Neverlandean αν το θάψει...

the writer είπε...

Γουστάρω τρελό και παλαβό ξυλίκι! Από τότε που τέλειωσε η Eurovision δεν έχουμε και κανένα θεάμα!

Erisadesu είπε...

ας το παραδεχτουμε αυτή είναι σκύλα
και μας αρέσει.

Queer Punk είπε...

Very cool post but:
Desnudate is totally not a filler!!
Nta3ei dn exoume kai to pio gamato album alla dn nomizw na to 3exnane eukola amesws...akoma kai oi mh hardcore fan ths Xtina!! egw pantws dn thn antexw!! alla to album to vrhka kalo pop material ektws isws apo 2-3 vlakeies pou evale!!

the writer είπε...

Erisabetsu, καταρχήν σαγιονάρα και δεύτερον αυτή η σκύλα μας αρέσει όταν δεν τραγουδάει μαλακίες.
George, γούστα είναι αυτά μα what the hell, μόνο εγώ το βρίζω το τραγούδι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

MALAKIES. EIDIKA AN LES TA TRAGOUDIA TWN LADYTRON FILLERS KAI TO VANITY ADIAFORO. EISAI LOOSER.

the writer είπε...

α) Μην σχολιάζεις αν δεν διαβάζεις όλο το post.
β) Εκτιμώ το ότι σου αρέσει το album ή ότι είσαι φαν της αλλά μην κάνεις έτσι. Στο κάτω - κάτω blog μου είναι, έχω το δικαίωμα να γράψω ότι θέλω. Αν εσένα σ' αρέσει, δεν είναι ανάγκη να βρίζεις τους ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη, ok;

osatyros είπε...

Hey you bitch! Κοιτα, ούτε και εγώ τρελαίνομαι για Aguilera, αν και πιστεύω ότι είναι απίστευτα σέξυ και έχει πάρα πολύ καλή φωνή. Το Bionic το βρήκα μέτριο έως καλούτσικο, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο από την Χ-tina μετά από 4 χρόνια.. Το Not myself tonight δεν ξέρω γιατί αλλά μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά τα υπόλοιπα κομμάτια ήταν απλά οκ. Το 5 που έβαλες ήταν παραπάνω από καλό..!! Καλό βράδυ!!

the writer είπε...

Συμφωνώ μαζί σου για την Xtina, αλλά το 5 σημαίνει για εμένα πολύ μέτριο. Γειά σου συμπλογκίτισα κι αξιότιμη bitch!

Neverlandean είπε...

Άρτιο ποστ πρέπει να πω λολ. Διαφωνούμε για μερικά κομμάτια αλλά το πεντάρι παραμένει σταθερό. Μακάρι να γίνει σφαλιάρα για να αναθεωρήσει η Xtina και να βγάλει τίποτα καλύτερο στο μέλλον.

AND GONGRATS ON UR FIRST HATE COMMENT!! Άντε και hate mail σου εύχομαι.

the writer είπε...

Άντε να μου χαθείς γρουσούζη!:P