What Makes Me A Bitch
The Thoughts (?) Of A Very Very Blonde Blogger

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Jennifer Knapp : Letting Go


   Η ημέρα που διάλεξα ν' ακούσω το συγκεκριμένο album ίσως να ήταν σημαδιακή. Όχι γιατί έγραψα Φυσική, ένα μάθημα που δεν το συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί ακούω κάθε μέρα την Θεωρητική κατεύθυνση να με φωνάζει, ίσα ίσα, ήταν εύκολο, αλλά γιατί έμαθα κάτι που ...εχμ...ας το πούμε πως δεν μου άρεσε . Όχι, αγαπητέ αναγνώστη, δεν είναι κανένα γκομενικό που με κερατώνει, προς Θεού μα κάτι που δεν σε αφορά καθόλου μα καθόλου γιατί σέβομαι τα προσωπικά των άλλων. Τέσπα, ας το αφήσουμε αυτό. Με τα προσωπικά μου θα σας πρήζω σαν κάτι αλλους, ονόματα  δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε. Έχω ολόκληρο review να κάνω, μ' αυτά θ' ασχολούμαστε;
    H Jennifer είχε μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στο Christian rock ενώ έχει θεωρηθεί ταλέντο από πολλούς, πράγμα που φάνηκε από το σχολείο ήδη, όταν κέρδισε υποτροφία για το Pitsburg State University. Σιγά σιγά κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των δισκογραφικών του Nashville (ναι, ξέρω, ψιλοκουλό). Έτσι κέρδισε 2 Dove Awards κι αργότερα μια υποψηφιότητα  για Grammy. Νομίζω πως τ' αξίζει ανεξάρτητα με το τι ηχογραφούσε την εποχή εκείνη γιατί είναι πολύ ταλαντούχα. Όλα αυτά μέχρι που πήρε την απόφαση να κάνει ένα hiatus το 2002.
  Οκτώ χρόνια μετά επέστρεψε στην μουσική φορτσάτη φορτσάτη κι αλλαγμένη. Ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι είναι λεσβία κι είναι σε σχέση με άλλη γυναίκα εδώ κι οχτώ χρόνια, καθώς και πως εγκαταλείπει το είδος της χριστιανικής ροκ, το album της κυκλοφόρησε ενώ άλλαξε την υποκοότητα της από Αμερικάνικη σε Αυστραλική (καλά έκανε γιατί υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες της που βγάζουν καλή μουσική, να ταιριάξει κι αυτή).
           Το album έχει ως κύριο θέμα την ανεξαρτησία και την ωρίμανση και πιστεύω πως λίγο- πολύ τα τραγούδια είναι βιωματικά λόγω της απουσίας της από της μουσική σκηνή όπως το Want For Nothing το οποίο μιλάει για αυτό ακριβώς το θέμα. Μέσα σε όλα αυτά μπορώ να διακρίνω μια ευαισθησία στην ζεστή φωνή της και στις soulful ερμηνείες της, καθώς και μια ειλικρίνεια. Διόλου άσχημα για την μαντάμ.
     Δεν θα έλεγα πως είναι το απόλυτα ξεσηκωτικό άλμπουμ μα αυτή είναι η γοητεία του.
Ανοίγει η παρένθεση: Για τι με περάσατε εξάλλου, για τα κορίτσια της ηλικίας μου που επαναπαύονται στα ενοχλητικά πανομοιότυπα dance/trance hits των ραδιοφώνων που προορίζονται για την Μύκονο; Αν πουλούσαν μόνο τα upbeat ούτως ή άλλως θα χάναμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ταλέντα όπως την Delta Goodrem, κάτι Χατζηγιάννηδες απλώς δεν θα υπήρχαν (hey, αυτό είναι καλό!) και την Kesha θα την προσκινούσαν όλοι ( όχι πως τώρα δεν την προσκινούν ήδη πολλοί αν κρίνω από τις πωλήσεις που έχει κάνει) .Κλείνει η παρένθεση.
         Από το folk α λα KT Tunstall Inside μέχρι την ευαίσθητη μπαλάντα και ένα από τα personal favorites If It Made A Difference, η οποία ξεχωρίζει σίγουρα από τις υπόλοιπες δηλαδή το Broken, του In Love, Better Off και Stone To The River και την αυτοπεποίθηση  του Dive In, το Letting Go έχει πολλά να προσφέρει μα κυρίως δείχνει ένα μεγάλο ταλέντο και θέτει μια σοβαρή υποψηφιότητα για καλύτερο album της χρονιάς κατά την ταπεινή μου προσωπική γνώμη ενώ περιέχει μερικά από τα αγαπημένα μου τραγούδια από singers - songwriters ανάμεσα στα Soldier της Ingrid Michaelson,  In The Rough της Anna Nallick, Indiana της Melissa Etheridge και Glorious της Natalie Imbruglia. 9,5/10 
        PS: Sorry, αλλά δεν μπορώ να βάλω δεκάρια εύκολα.
                                                                               


                                                      01 – Dive In 02:53
                                                      02 – Want For Nothing 03:34
                                                      03 – Fallen 04:46
                                                      04 – On Love 03:45
                                                      05 – Inside 03:02
                                                      06 – Letting Go 03:48
                                                      07 – Mr. Gray 03:00
                                                     08 – Better Off 03:26
                                                     09 – If It Made A Difference 03:15
                                                    10 – Stone To The River 03:27

4 σχόλια:

Jagon είπε...

Όχι ότι δν μπορώ να το βρω από αλλού, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να βάζεις και κάνα download link...:PPP

Αλλά όχι 9,5 σε αυτό και 5 στο Bionic!!!Αυτό ΔΕΝ το δέχομαι!!!:OOO

the writer είπε...

Αναζήτησε το στο www.filestube.com ή googlαρέ το.

Tom είπε...

Καλούτσικο άλμπουμ, θα του έβαζα ένα 7-8. Στη μέση του άλμπουμ πιστεύω πως είναι και η κορύφωση με τα "Ιndide & "Letting Go".

the writer είπε...

Εγώ πιστεύω πως στην αρχή είναι τα καλά, στα κομμάτια 1-2.