What Makes Me A Bitch
The Thoughts (?) Of A Very Very Blonde Blogger

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Trina: Amazin'

             Υπάρχουν πολλοί rapers για τους οποίους δεν μπορείς να πεις ότι είναι οι βασιλιάδες της μετριοφροσύνης όπως ο Kanye West για παράδειγμα ή η Lil' Mama. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Πορτορικάνα Trina.. Η κοπελιά, απ' ότι κατάλαβα κοιτάζοντας τις φωτογραφίες της στο Last.fm, προτιμά να κάνει καριέρα στα ανδρικά περιοδικά παρά στις πρώτες θέσεις των charts του Billboard. Ας ελπίσουμε ότι θα πετύχει τον σκοπό της γιατί δεν της αξίζει να κατακτήσει την κορυφή ραπάροντας αποκλειστικά και μόνο για την αφεντομουτσουνάρα της. Αυτό έτσι κι αλλιώς κάνει κι ο δικός μας Βουρλιώτης και μας την δίνει στα νεύρα.
  Το ομότιτλο τραγούδι ή καλύτερα intro προσπαθεί να μαντέψει τις σκέψεις μας, ποια είναι στην πραγματικότητα αυτή η Trina που την ακούμε και την ξανακούμε στην τηλεόραση, είναι τόσο διάσημη, αλλά τι να πει ο μέσος Έλληνας που πήρε το cdάκι από τις εκπτώσεις του Public ή του Metropolis μαζί με π.χ.  το καινούριο του Eminem (αμφιβάλω βέβαια αν το συγκεκριμένο album πουλιέται στην Ψωροκώσταινα, αλλά δεν πειράζει, πες ότι το κατέβασε) και δεν την έχει ξανακούσει ποτέ στην ζωούλα του; Αυτή την σκέψη του διαβάζει η Trina και μπαίνει στο ζουμί του album με το That's My Attitude που φυσικά μαζεύει όλη την ψευτομαγκιά και το καουμπο'ι'λιίκι σ' ένα τυπικό hip hop τραγούδι σαν πολλά  άλλα στην αμερικάνικη αγορά του Billboard. .Μετά, λοιπόν, από την πλήρη περιγραφή του attitude της, πρέπει να μιλήσει και για τα κάλλη της στο Million Dollar Girl επιστρατεύοντας ένα άλλο διάσημο ψώνιο, τον Diddy και την - κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί από την μουσική σκηνή, αλλά αργεί πολύ και δεν μου αρέσει αυτό - Keri Hilson για να φτιάξει με την μουσική του πάστα το White Girl στο οποίο εμφανίζεται ο rapper που μυρίζει εμπορικούρα από χιλιόμετρα, ο Florida .
       Για να ευχαριστήσει τους σκληροπυρηνικούς fans των  rnb midtempos, βάζει την Monica να τραγουδήσει στα Always και I Want It All (τίτλος τραγουδιού του High School Musical δεν είναι αυτός;) και κάνει κι αυτή μια προσπάθεια να τραγουδήσει rnb/soul στο On Da Hush. Δεν καταφέρνει και τίποτα, μόνο πουλάει μια εικόνα που δεν ισχύει. Αφού έχει γίνει όσο πιο bitch γίνεται δηλαδή κι έχει αποδείξει το ψώνιο της, προσπαθεί ν' ανεβάσει λίγο το status της στις κριτικές δείχνοντας πως έχει λίγη ευαισθησία κι έχει ωριμάσει σαν καλλιτέχνης. Τσάμπα όμως.
    Εκτός από αυτά τα 2-3 κομμάτια, ένα μεγάλο μέρος είναι επιβεβαιώση του "μεγαλείου", το οποίο όπως λέει στο "By Myself", το κατάφερε μόνη της, χωρίς την βοήθεια κανενός και το λέει στους άλλους στο "My Bitches'". Και φυσικά υπάρχουν και Καρακατινάρες που τις τρώει η ζήλια γιατί είναι πολύ  και σ'  αυτές είναι αφιερωμένο το Let Them Hoes Fight. 
    Το πέμπτο album της Trina είναι μόνο ψώνιο, ψευτομεγαλεία κι αποτυχημένες προσπάθειες να κάνει κάτι πιο βαθύ από μερικά hip hop - dance χιτάκια για το Billboard. Οι στίχοι είναι όσο ευφυείς όσο οι δηλώσεις της Σάσα Μπάστα. Πολλοί και πολλές rappers έχουν βγάλει τέτοια albums. Αυτό μόνο amazin' δεν είναι. 3/10
                                                     01. Amazin’
                                                     02. That’s My Attitude
                                                     03. Million Dollar Girl (ft. Diddy And Keri Hilson)
                                                     04. On Da Hush
                                                    05. Dang A Lang (ft. Lady Saw And Nicki Minaj)
                                                    06. I Want It All (ft. Monica)
                                                    07. White Girl (ft. Flo-Rida And Git Fresh)
                                                   08. My Bitches
                                                   09. By Myself
                                                  10. Always (ft. Monica)
                                                  11. Currency (ft. Lil’ Wayne And Rick Ross)
                                                  12. Make Way (ft. Lyfe Jennings)
                                                  13. Let Dem Hoes Fight
                                                 14. Showing Out
                                                 15. Capricorn (ft. Shonie)

4 σχόλια:

Colomba είπε...

το by myself μου αρέσει!

Queer Punk είπε...

xaxaxaxaxax!! gelasa me to post!! na enas logos p den akouw rap ka8olou k as eimai boy!!! Rap Sucks!! Teleio post!!

Μια μικρή Βροχοποιός είπε...

1. εχεις πολύ φάση, χιούμορ από ότι κατάλαβα από το ποστ xD
2.ΕΛΕΟΣ
3. αυτή είναι εμπορική δήθεν ραπ, δηλαδή καμία σχέση με ραπ, η κανονική ποιοτική ραπ είναι ωραία ;)

the writer είπε...

Χριστιάνα, θα με πάρεις για λοξή αν σου πω ότι δεν μου άρεσε;
George, εντάξει, δεν μπορείς να το πεις αυτό αν δεν το έχεις ψάξει. Υπάρχουν και δήθεν όπως ο Βουρλιώτης αλλά και ποιοτικά όνομα της ενχρώριας hip hop σκηνής σαν τους Active Member και τις Ρόδες. Είναι θέμα ψαξίματος. Αν όμως είσαι τόσο κατασταλαγμένος, τότε εντάξει.
Sonador, ευτυχώς που ο Θεός έφτιαξε την ποιότητα.