What Makes Me A Bitch
The Thoughts (?) Of A Very Very Blonde Blogger

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

The Pretty Reckless: Light Me Up

     Τα παραδείγματα ηθοποιών που φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα στο τραγούδι είναι άπειρα. Πολλοί μας βγαίνουν μέτριοι (Miley Cyrus) ή αδιάφοροι (Miranda Gosgove) ενώ άλλοι μας χαρίζουν μικρά αριστουργήματα (Alexz Johnson). Υπάρχουν κι άλλοι που όσο πάνε και βελτιώνονται (Selena Gomez, Demi Lovato). Που θα μπορούσε να ενταχθεί η Little J;
 Η Taylor Momsen δημιούργησε μια αρκετά edgy εικόνα, αυτήν του κακού κοριτσιού που δεν πάει με τις μάζες, κάνει την δύσκολη με τους άντρες και παίρνει ναρκωτικά ενώ δεν φοβάται να σοκάρει. Φυσικά κι έχει και στιγμές αδυναμίας, γι' αυτό υπάρχουν και μπαλάντες στο album. Έτσι, στο My Medicine ακούμε μια οργισμένη Taylor, το ίδιο και στο Since You' re Gone που σουτάρει τον γκόμενο ο οποίος της κατέστρεψε την ζωή, μόνο που τα δυο αυτά κομμάτια είναι πολύ κακό για το τίποτα. Στο εξαιρετικό Make Me Wanna Die η Taylor δίνει τόπο στην οργή κι αφήνεται σε έναν αδιέξοδο και σκοτεινό έρωτα, πιθανόν με κανέναν βρυκόλακα (αυτή είναι ξανθιά άρα δικαιολήγηται).
      Το ομώνυμο κομμάτι είναι μια τρανή απόδειξη γι' αρχαρίους ότι το rock βγήκε από το blues (όπως κι όλα τα είδη μουσικής βγήκαν από 'κει, anyway) καθώς κι εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα κομμάτια του album κι υποψήφιο για best track. Μια υποψηφιότητα γι' αυτήν την κατηγορία κερδίζει το ειρωνικό δεύτερο single Miss Nothing με το "βέβηλο" video, το οποίο πάει χεράκι - χεράκι με το Goin' Down καθώς και τα δυο διηγούνται μια ιστορία, ότι και καλά η Taylor ξεκάνει τον προβληματικό της γκόμενο και μετά ζητάει συγχώρεση από τον ιερέα. Είναι σκέτη παράνο'ι'α, αλλά άκρως απολαυστικά.
      Όμως στο Just Tonight που είχε προηγηθεί είδαμε την Taylor να λυγίζει συναισθηματικά και ν' αφήνεται στην αγκαλιά κάποιου για ένα βράδυ μόνο. Καλό θα είναι να το κρατήσουμε επειδή μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη και σαφώς κατώτερη μπαλάντα, Nothing Left To Lose έχουμε κάμποσο δρόμο κι άλλο τόσο για το ακουστικό You που κλείνει το album, το οποίο, όμως, δεν φτουράει κι αυτό στο Just Tonight.
   Το μόνο κακό είναι ότι η ίδια μουσική επαναλαμβάνεται σε πολλά τραγούδια οπότε καλά θα κάνουν να την βελτιώσουν στο επόμενο album γιατί το πολύ "Κύριε Ελέησον" το βαριέται κι ο Θεός. Κατά τ' άλλα, το Light Me Up είναι μια συλλογή με τραγούδια που ισσοροπούν ανάμεσα στο σκοτάδι, την παράνο'ι'α, την ευαισθησία και το σκοτάδι, τα οποία έχουν ως περιτύλιγμα την καταπληκτική φωνή της Little J που νομίζεις ότι δεν είναι 16 χρονών αυτή που τραγουδάει. Άντε να δούμε και στο μέλλον τι θα κάνουν!  7,5/10
                
1. "My Medicine"  
2. "Since You're Gone"  
3.Make Me Wanna Die

4. "Light Me Up"  
5. "Just Tonight"  
6. "Miss Nothing"
7. "Goin' Down"  
8. "Nothing Left to Lose"  
9. "Factory Girl"  
10. "You"  

8 σχόλια:

Queer Punk είπε...

Teleio post! to kana k egw review prin vdomades! Des to sto blog m k sxoliase!!

Queer Punk είπε...

Teleio post! to kana k egw review prin vdomades! Des to sto blog m k sxoliase!!

musicbug είπε...

Agapw Pretty Reckless! To "Just tonight" einai apla theiko, gia to "You" de symfwnw, to vriskw exeretiko! Ki egw ena 7.5 tha evaza sto cd! Great post gal!

the writer είπε...

George, ok, ok, τσακίζομαι!
Musicbug, αχ, αυτές οι καλοσύνες σου!

Provato είπε...

εγώ ακόμα ακούω αρβανιτάκη! είμαι γεράκος

the writer είπε...

Αχ, εσείς τα παππούδια!

Leviathan είπε...

dont know about it :) 8a to anazitiso na paro mia geusi omos :) kalimera!

the writer είπε...

Αναζήτησε το, δεν θα χάσεις!