What Makes Me A Bitch
The Thoughts (?) Of A Very Very Blonde Blogger

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Amy Pearson: Aftershock

       Η αλήθεια είναι πως κι η κουτσή Μαρία έχει ηλεκτροποιήσει τον ήχο της και του έχει προσθέσει κάποια dance στοιχεία για να μπορέσει να συμβαδίσει με τα trends των ημερών, μιας που τα charts έχουν καταντήσει να είναι ένα μεγάλο club. Αυτό έκανε κι η νεαρή Amy που μας έκανε το ντεμπούτο της παίζοντας teen pop/rock. Το γύρισε σε πιο dance μονοπάτια στο δεύτερο της album.
       Το Aftershock ανήκει στην κατηγορία unreleased γιατί η Sony αποδέσμευσε την Amy, αλλά εκείνη δεν το έβαλε κάτω και διέρευσε στο Internet το album για να το μοιραστεί με τους θαυμαστές της και μάζεψε τα μπογαλάκια της για την πατρίδα της, την Αγγλία. Δεν νομίζω, βέβαια, να το πήρε κανείς μυρωδιά εκτός από αυτούς. Γι' αυτό αξίζει ένα "ευχαριστώ" στον Mike από το Pop Trash Addicts (Still Da Trasiest!) που το έκανε review.
    Το εισαγωγικό κι ομότιτλο κομμάτι μπορεί να δώσει μια σαφή εικόνα για το υπόλοιπο album, ίσως γι' αυτό και προοριζόταν για δεύτερο single αν όλα πήγαιναν καλά κι η Sony κρατούσε την Amy. Είναι ηλεκτρονική dance - pop με rnb στοιχεία που παραπέμπει λίγο - πολύ σε τραγούδι από το Blackout της Britney. Είναι πιασάρικο, αλλά όχι τόσο όσο το επόμενο τραγούδι, το άδικα flopαρισμένο πρώτο single Butterfingers, στο οποίο όλα τα λεφτά είναι το hook και δείχνει πως το album δεν θα γίνει το αντίγραφο του Blackout. Το πιο κοντινό κομμάτι σε Britney είναι το Puppet. Ευτυχώς, βέβαια, που τα τραγουδάει αυτά μια καλλίφωνη Βρετανίδα με κάποια σχετική επιτυχία στην Αυστραλία παρά μια ξανθιά Αμερικανίδα superstar που πλέον έχει καταντήσει να θέλει απεγνωσμένα να πουλήσει.
   Το καλό μ' αυτό το album είναι ότι μπορείς να ξεχωρίσεις γρήγορα τα καλύτερα του τραγούδια. Όταν σε παρασέρνει το ξέφρενο beat του Doctor Love, για παράδειγμα, ξέρεις ότι θα έχει μια ωραιότατη θέση στο mp3 σου. Έτσι, όταν θέλεις να ξανακούσεις το Magnetic κι ας θα μπορούσε να είναι ντουέτο της κάθε Britney Spears με τον κάθε (μπλιαχ!) Justin Timberlake, ξέρεις ότι θα γίνει το αγαπημένο σου. Συνεπώς, δεν χρειάζονται κι οι πολλές ακροάσεις για να μπεις στο κλίμα.
      Λοιπόν, η Sony έκανε ένα λάθος βήμα. Έπρεπε να την είχε κρατήσει και να της είχε κάνει και καλύτερο promotion! Ίσως πάλι να μην φταίει το promotion, αλλά το γεγονός ότι η teen pop songwriter μεταμορφώθηκε σε μια dance diva κι όλοι ψάχνονταν. Να, φανταστήτε απλά μια χαρισματική  κοπέλα με χαμηλό προφίλ να μεταμορφωθεί σε μια ψευτό - Queen Bee που τους σνομπάρει όλους και νομίζει πως όλος ο κόσμος είναι στα πόδια της. Είναι extreme makeover, αλλά και ποιος δεν το κάνει πια, όταν οι μόδες έχουν αλλάξει κι αν η ενορχήστρωση του τραγουδιού σου δεν περιλαμβάνει ένα συνθεσάιζερ, απλά δεν μπαίνεις στα charts;  Πόσοι και πόσοι καλλιτέχνες δεν γίνονται έτσι κι αλλιώς δήθεν για να πουλήσουν;  Η Amy, όμως, μόνο δήθεν δεν είναι. Γι' αυτό έπρεπε να γίνει καλύτερο promotion. Ας μην αφήνουμε άνεργο τον κόσμο που δεν του αξίζει! 8/10
                                               01. Aftershock
                                               02. Butterfingers
                                               03. Cold
                                               04. Contagious
                                               05. Doctor Love
                                              06. Ghost
                                              07. Handcuffed
                                              08. I Want Your Love
                                              09. Magnetic (Feat HR King)
                                              10. Murder
                                              11. Puppet
                                              

                                                                     Α, και κάτι άλλο. 

                                                                           
                                                                  Δεν μοιάζουν κάπως;

3 σχόλια:

Queer Punk είπε...

to vrhka polu kali album thanx!!! ta "Contagious" "Doctor Love" "Magnetic" "Puppet" exoun kollhsei sto mualo m!! h etairia einai apla hli8ia pou thn ediw3e! h kopela exei fwnh k polu piasarika tragoudia!!

Queer Punk είπε...

*kalo

the writer είπε...

Τίποτα αγόρι μου! Να μου το κάνεις review στο blog σου γιατί μου την δίνει να μπαίνω και να βλέπω το ίδιο και το ίδιο post συνέχεια ενώ ξέρω ότι μπορείς να κάνεις post που φτιάχνουν την διάθεση του αλλουνού.