What Makes Me A Bitch
The Thoughts (?) Of A Very Very Blonde Blogger

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Vampirάτο και κακό!

  Χθες είχα πάει στο σουπερμάρκετ. Κάποια στιγμή πήγα να τσεκάρω τον διάδρομο με τα βιβλία μήπως και πάρω και κανένα αφού είχα τελειώσει το βιβλίο που διάβαζα το προηγούμενο βράδυ. Τσέκαρα, τσέκαρα κι αφού τα τσέκαρα όλα, έβγαλα κι ένα συμπέρασμα : Το Twilght έχει επηρεάσει τρελά την αμερικάνικη λογοτεχνία του τελευταίου χρόνου και πρόκειται να την επηρεάσει στοιχειώσει και τα επόμενα χρόνια.
  Όλοι οι συγγραφείς φαίνεται ν' ακολουθούν την συνταγή που χάρησε την επιτυχία στην Στέφανι Μέγερ ή απλά να χρησιμοποιούν το στοιχείο των βρικολάκων, κάνοντας πάντα τριλογία, περιμένοντας να μοσχοπουλήσουν για τα καλά και μετά ο τάδε διάσημος σκηνοθέτης να κάνει ταινία το best seller τους και να κατακτήσουν το Box Office ή κάποιο κανάλι του USA να το κάνει σήριαλ και να αποτρελαθούν τα μηχανάκια της AGB. Είναι πολύ απλό λοιπόν, γι' αυτό όλοι το κάνουν.
   Θυμάμαι τα διάφορα βιβλία που τσέκαρα. Τι παρέλαση βρικολάκων και κακό είναι αυτή! Κι αν το βιβλίο δεν έχει βρικόλακες, ένα ερωτυλίκι θα το έχει και να είναι τριλογία αλλιώς που πας ρε Καραμήτρο;. Αμέ, τι νόμιζες; Ας τσεκάρουμε όμως τα βιβλία αυτά και θα καταλάβετε τι εννοώ.
                                         1)  Σειρά Twilight:
Η σειρά αυτή έθεσε τις βασικές αρχές για όλα τα βρυκολακοβιβλία των '10s και των τελευταίων χρόνων των '00s. Οι βρυκόλακες πρέπει να είναι και καλά ωραία τεκνά, να γουστάρουν μια τυπική ολίγον υστερική και διανοητικά καθυστερημένη θνητή έφηβη η οποία τους γουστάρει κι αυτή κι ας θέλουν να της πιούν το αίμα, αλλά οι πούστηδες δεν μπορούν να το πάρουν χαμπάρι ότι ο Θεός δεν τους έπλασε για να είναι μαζί! Αν ο άνθρωπος είναι ηλίθιος...
                                     2) Σειρά "Οι Αθάνατοι" της Άλισον Νόελ:
   Το πρώτο βιβλίο της σειράς είχα την ατυχία να το διαβάσω. Εδώ η μαντάμ χρησιμοποίησε την τεχνική "δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης". Έτσι, ο γκόμενος εδώ πέρα είναι Αθάνατος,προσοχή, όχι βρυκόλακας, ζει από τον Μεσαίωνα, τον κυνηγάει η πρώην του, επίσης αθάνατη και ξεμυαλίζει τις κοπέλες της τάξης.Δηλαδή από τύχη σκίζει ο τύπος! Βγήκε και το δεύτερο βιβλίο τώρα. Δεν θα χαλάσω εγώ τα λεφτάκια μου! Κρίση έχουμε, wtf?
                                3) True Blood
Δεν το έχω διαβάσει, αλλά θα την πω την γνώμη μου κι ας μην έχω το δει το σήριαλ γιατί τον τελευταίο καιρό μ' έχει πιάσει κάτι και δεν βλέπω καθόλου σήριαλ. Δεν είναι τόσο φλώρικο όσο το Twilight.
                             4) Vampire Diaries
Η ενήλικη βερσιόν του Twilight. Από την περίληψη και μόνο μπορείς να το καταλάβεις. Αφού το κατάλαβε μια ξανθιά σαν κι εμένα, εσύ τι έχεις να χάσεις;
                          5) (Όνομα δεν θυμάμαι)
 Μια μαντάμ γουστάρει έναν τύπο απόμακρο(μας τα είπε κι η Μέγερ αυτά) ενώ μένει σ' ένα οικοτροφείο που τα κινητά απαγορεύονται, τα παιδιά παρακολουθούνται με κάμερες κι υπάρχει σκοταδίλα για τα καλά. Ωραία ιδέα για ριάλιτι.
                        6) Οίκος Της Νύχτας - Σημαδεμένη
 Ούτε κουλούς έρωτες έχει, ούτε υστερίες. Το διάβασα πρόσφατα. Μια χαρά.
                       7) Ρίγος - Μάγκι Στιβάτερ
 Το βιβλίο ανήκει στην "Μαύρη Σειρά". Αυτή η σειρά βγαίνει και σε άλλα χρώματα αλήθεια; Υπάρχει η Κόκκινη Σειρά, η Ροζ Πουά, η Φαγκρί, η Φαμπέζ κι η Φαμόβ; Τέλος πάντων, εδώ έχουμε έναν καψουρεμένο λυκάνθρωπο με μια θνητή. Δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης.
      Προτού κλείσω, θέλω να γράψω μια ωραιότατη επιστολή στην κυρία Μέγερ.Δεν με ενδιαφέρει που είναι στα Ελληνικά. Ας το μεταφράσει στο Google Translation.
             "Αγαπητή (γκουχ, γκουχ) κυρία Μέγερ,
είμαι μια Ελληνοπούλα δεκαπέντε χρονών.Ω, ναι, το target group της σειράς των βιβλίων σας είναι αυτό.
  Λοιπόν, όπως έχετε καταλάβει, ένας σωρός συγγραφείς θέλει να μιμηθεί την επιτυχία σας. Αυτό είναι ψιλοσπαστικό γιατί όλοι νομίζουν ότι αν χώσουν έναν βρυκόλακα ή έναν αδιέξοδο έρωτα στο βιβλίο τους, είναι κάποιοι. Και σας ρωτώ μαντάμ: Πόσους βρικόλακες και καψουρεμένους ν' αντέξουμε ακόμα; Σαν πολλοί δεν μαζεύτηκαν;
  Έχω ράματα και για την δική σας την γούνα. Ω,ναι! Συγνώμη κυρά Μέγερ, αλλά  έχουμε δημοκρατία και μπορώ να λέω ότι θέλω. Όταν γίνει Χούντα ξανά, μπορείτε να με κατσαδιάσετε ελεύθερα. Λοιπόν, δεν ξέρω αν το θέλησατε, αλλά πλασάρετε ένα λάθος πρότυπο σε νεαρά κορίτσια. Το παράδειγμα της Μπέλα είναι σαν να λέτε "Κορίτσια, μην έχετε κανένα ίχνος λογικής, απλά καψουρευτήτε κι ακολουθήστε το άνδρα αυτόν ακόμα κι αν πάει να πνιγεί". Μήπως, λέω εγώ τώρα, είναι κάπως οπισθοδρομικό αυτό;
   Εδώ στην Ελλάδα έχουμε έναν ηθοποιό - σεναριογράφο που τον λένε Χάρη Ρώμα. Αυτός κάνει στα σήριαλ του πάντα τον στριμένο και τον συντηριτικό. Σ' έναν από τους χαρακτήρες που υποδύεται, ονόματι Περίανδρος Πόποτας, θα άρεσαν πολύ τα βιβλία σας γιατί παρουσιάζουν την γυναίκα σχεδόν υποταγμένη στον άνδρα. Ελπίζω να φοράει η Μπέλα σας μακριές φούστες κι όχι κοντές.
     Υπάρχει ελπίδα για να πάτε στον Παράδεισο. Απλά κάψτε τα βιβλία σας ή να κάνετε το εξής εύκολο: στο τελευταίο βιβλίο της σειράς να χτυπήσει κάπου το τουρκοκέφαλο της η Μπέλα, ν' αυξάνει επικύνδινα ο δείκτης IQ της και να πει επιτέλους στον εαυτό της "μωρή, πας καλά;" και να ζήσει ζωή χαρισάμενη με κανέναν νορμάλ θνητό ( πρόσεξτε,  νορμάλ, όχι μαλακιές)  κι άσε τον λυκάνθρωπο και τον Έντουαρντ να κωλοχτυπιούνται. Τι; Έγινε βρυκόλακας κι αυτή; Να ξαναγίνει θνητή! Όχι,θα το κάνεις για το σασπένς! Δεν σηκώνω αντιρήσεις!
                    Φιλάκια ρουφηχτά κουκλίτσα μου! Κι όπως είπαμε!"

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έσκασα στο γέλιο όταν το διάβασα το συγκεκριμένο post σου.
συμφωνώ σε όλα όσα λες. φυσικά, τα ίδια είχαν γίνει και με τα harry potter καμιά δεκαριά χρόνια πριν. όλοι γράφαν για μάγους, τώρα γράφουν για βρυκόλακες...
τι να πω...
πάντως, από περιέργεια έχω διαβάσει τη σειρά βιβλίων twilight και λίγο έλειψε να αποκτήσω ψυχικά τραύματα.
απορώ πώς έγινε best-seller.

Queer Punk είπε...

Sumfwnw k epau3anw!!
To Twilight einai terastia 3enerwth bourda!! Dn 3erw ti kollhma exoun pa8ei oloi k den 8a diavasw vampire vivlia epeidh egine moda pia!! H monh sxesh p exw me kat vampiriko einai to True Blood to opoio latreuw!! xesthka gia ta vivlia pantws mono th seira 8elw!!

the writer είπε...

Παιδιά, πάμε να διαμαρτυρηθούμε στην Μέγερ;
Αγανακτισμένη Έφηβη, η σείρα βιβλίων
Twilight είναι μόνο για Βαλεριάνες.
George, έτσι μπράβο αγόρι μου!

Neverlandean είπε...

Το True Blood είναι τέλειο και ως σειρά και ως διήγημα, είναι βέβαια και το πιο ενήλικο.

Το Vampire Diaries ως σειρά δε μου άρεσε αλλά επιφυλάσσομαι για τα βιβλία.

Τα Twilight τα (απλά και μόνο επειδή είναι συνέχειες) και αν τα βιβλία μοιάζουν έστω και λίγο με τις ταινίες τότε πρέπει να είναι εντελώς προχειρογραμμένα.

Τα υπόλοιπα πρώτη φορά τα ακούω.

Neverlandean είπε...

* Τα Twilight τα -βλέπω-

Provato είπε...

γιου γκο γκέρλ! πες τα χρυσόστομη!!!!!!!! αμάν πια, μας έχουν γαμίσει στην χλωμάδα κ τον φακό επαφής με το περίεργο χρώμα!

fieryfairy είπε...

Χαχα, τέλειο ποστ, μια χαρά τα είπες (άσχετα αν εγώ έχω ένα έρωτα με το twilight αλλά είναι γεροντοκαψουρέματα με τον πρωταγωνιστή - τι να κάνεις, can't help it)

Συμφωνώ πάντως με τον χαρακτηρισμό της Μπέλας, τη βρήκα πολύ ενοχλητική στο βιβλίο εώς εξαιρετικά κουραστική και αυτόν πολύ μονοδιάστατο. Φαντάζομαι ότι ξέρεις ότι η συγγραφέας είναι Μορμόνα και για αυτό δεν έβαλε σεξ before marriage κτλ

the writer είπε...

Neverlandean, φαντάζομαι τι έχεις τραβήξει ο μαύρος, ε;
Provato, ελπίζω η Μέγερ να το διαβάσει αυτό.
fieryfaerie, η Μέγερ θα έκανε καλή παρέα με τον Κατακουζινό!

Raggedy Man είπε...

I, Zombie ta life! Αυτό ειναι κόμικ, βέβαια... Μετράει όμως, έτσι;

Υ.Γ. Γάμησε το ποστ...

the writer είπε...

Δεν το ξέρω το comic αυτό.

amalthia είπε...

Α εγώ διαβάζω ένα που διακωμωδεί τα βαμπίρια. it sucks λέγεται αλλά δεν θυμάμαι ποιανού είναι,το χω σπίτι το βιβλίο. πλάκα έχει..αυτό...γιατί τα με τα άλλα απλά γελάς με τις μαλακίες και τους βαμπιροέρωτες...

(σε βρήκα από τον πρόβατο,ωραίο μπλόγκ,μυρίζει νιάτα αχαχαχα)

the writer είπε...

Το θέλω αυτό το βιβλίο asap!

amalthia είπε...

Λοιπόν, το βιβλίο λέγεται "you suck" και είναι του Christofer Moore. Δεν ξέρω αν κυκλοφορεί στα ελληνικά,εγώ το διαβάζω στα αγγλικά...