What Makes Me A Bitch
The Thoughts (?) Of A Very Very Blonde Blogger

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Kylie Minogue: Aphrodite

    Το album που ήταν απαραίτητο να κάνεις review τον προηγούμενο μήνα ήταν το Bionic. Το trend αυτού του μήνα είναι το Aphrodite. Για το πρώτο ήταν τρελό must το θάψιμο ενώ για το δεύτερο πέφτει διθύραμβος. Όχι άδικα και για τα δυο. H μικροσκοπική σταρ δεν απογοήτευσε, σε αντίθεση με την ξανθομαλλούσα ψευτοβιονική σταρλέτα που κλαίει πλέον βλεποντας τις πωλήσεις της.
     Δεν χρειάζεται συστάσεις η Kylie. Αγαπημένη των pop lovers όλου του κόσμου, καλλιτέχνης με  hits 3 δεκαετιών (της εύχομαι να γίνουν τέσσερις) στο ενεργητικό της μαζί με την Madonna και τους U2, η χαρά του Popjustice καθώς και πολύ τολμηρή (πείτε μου ειλικρινά, ποια dance diva έχει κάνει ντουέτο με τον Nick Cave, ο οποίος μόνο με την  dance δεν έχει σχέση, κι ας της έλεγε η δισκογραφική "μην πας και το κάνεις, αλλιώς τέλειωσε η καριέρα σου";) και πρωην καρκινοπαθής.
    Το πρώτο single και κομμάτι του album, αλλά όχι στα charts, το All The Lovers είναι ένα midtempo άκρως καλοκαιρινό και πολύ grower. Μετά έρχεται το δεύτερο single Get Outta My Way κι αγαπημένο μου κομμάτι στο album, για το οποίο σφάχτηκαν οι παραγωγοί της Britney χωρίς επιτυχία.Κάτι ήξεραν, πιστέψτε με. Είναι μια radio - friendly πιασάρικη popιά βγαλμένη από την δεκαετία του 80. Δύσκολο θα είναι να μην γίνει hit. Hit material είναι και το Cupid Boy που είναι το πιο ηλεκτρονικό κομμάτι του album καθώς και το μοναδικό στο οποίο χρησιμοποιήται autotune, ευτυχώς σε μικρή ποσότητα, όχι σαν μερικές - μερικές, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, που ξεχνούν να το κλείσουν. Αυτά τα δυο θα τα πάνε πολύ καλά στα charts.
   Το Aphrodite έχει και πολλές εκπλήξεις. Μια από αυτές είναι τα writing credits, από όπου φαίνεται ότι η αξία της Nerina Pallot επιτέλους αναγνωρίζεται (yeah!). Έτσι, η τραγουδίστρια του ανεπανάληπτου Learning To Breathe έχει γράψει το ομότιτλο Aphrodite και το Better Than Today. Το πρώτο είναι πολύ διασκεδαστικό και χαρούμενο και το ίδιο θα έλεγα και για το δεύτερο αν και ξεφεύγει πολύ από το ύφος του album. Επίσης, είναι cover ενός τραγουδιού από EP της Nerina, κάτι που σίγουρα φαίνεται αφού το τραγούδι θα μπορούσε να συμπεραλαμβάνεται στο τελευταίο της album, The Graduate. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
  Επειδή Kylie χωρίς χαριτωμενιά δεν γίνεται, έχουμε το Everything Is Beautiful και το Too Much, με το δεύτερο να είναι καλύτερο με διαφορά. Τελικά η αρχικομπλεξάρα ο Calvin Harris έκανε κάτι χρήσιμο στην ζωή του. Έχει πολύ μα πάρα πολύ δρόμο, όμως, για να ξεφύγει από την μαύρη μου λίστα ο κύριος! Στιχουργικά το καλύτερο κομμάτι είναι το Illusion που μιλάει για την σκοτεινή πλευρά της δόξας. Αυτά για την βασική tracklist.
     Τα bonus tracks του album φέρουν την υπογραφή των λατρευτών μου Xenomania. Ο λόγος για τα Heartstrings και Mighty Rivers. Το πρώτο μοιάζει με διασταύρωση των Untouchable και Turn To Stone από τον τελευταίο δίσκο των Girls Aloud, το Out Of Control. To Mighty Rivers είναι, ίσως, κάπως αργό για να μπει στην βασική tracklist, αλλά το Heartstrings θα μπορούσε να μπει αντί για το Closer ή το Looking For An Angel. Shame...
   Στους καιρούς που τα charts φιλοξενούν το κάθε electro - dance χαζοτράγουδο της καθεμιάς one hit wonder σταρλέτας σε συνεργασία με τον τάδε DJ που θα ξεχαστεί μετά το καλοκαίρι, η Kylie ήρθε για να τους δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Την στιγμή που το autotune πέφτει βροχή, μια αληθινά καλή φωνή για το είδος της έρχεται να τους μηδενίσει την αξία και πολύ καλά θα κάνει. 9 /10


 
                                      01 - All The Lovers
                                      02 - Get Outta My Way
                                      03 - Put Your Hands Up (If You Feel Love)
                                      04 - Closer
                                      05 - Everything Is Beautiful
                                      06 - Aphrodite
                                      07 - Illusion
                                      08 - Better Than Today
                                      09 - Too Much
                                      10 - Cupid Boy
                                      11- Looking For An Angel
                                      12 - Can’t Beat The Feeling

                                      13 - Mighty Rivers (Bonus Track)
                                      14 - Heartstrings (Bonus Track)

8 σχόλια:

Provato είπε...

Μέχρι κ το cnn αλλά κ οι New York Times έγραψαν καλά για την Kylie, φαντάσου!

Provato είπε...

εγώ προτιμώ Βανδή πάτως από εητήλα ποπ, χοχοχοχο

musicbug είπε...

an kai to "X" mou arese pio poly kai eixe pio idietera kommatia, to "Aphrodite" einai apaixto!!! Iliolousto, me thetiki energeia, just Kylie! Tin latrevw!!! Den ksero an tha kanei epityxia, alla einai ena album pou to akous apo tin arxi mexri to telos. Egw ena 8 tou evala.
Kisses

Ανώνυμος είπε...

EKSAIRETIKO album! Kylie is amazing.

the writer είπε...

Provato, κρυάδες!
Musicbug, σμουτς!
Ανώνυμε, να υποθέσω ότι πρέπει να σε αφήσω να εκστασιαστείς.

Queer Punk είπε...

I loved that album!! and great review!! eisai pl kalh blogger!! Anyi8eta apo mena :S

the writer είπε...

Thx. Εσύ μην ανυσηχείς, είσαι μια χαρά. Μόνο στον Last.fm να μπαίνεις ώστε να μπορείς ν' ανακαλύπτεις καλλιτέχνες.

Colomba είπε...

ωραίο το get outta my way!!!